Fleksibel rypejaktstart

«Me drøymer om at me, eitt og anna år, kan breia rypejakta på trykkjande fuglar ut over fleire veker – frå 1. september.»

Me sat i le bak stein, brende bål, koka kaffi, åt nista og såg skoddeflaka blesa forbi. Knut fortalde om oldefaren, verkseigar Kristoffer Berg, som ein haust hadde skote 1003 ryper og jaktlaget hans over 3000 fugl i jaktterrenget oppunder Hallingskarvet. Me jakta i ein flik av hans terreng. Største forskjellen var likevel ikkje storleiken på terrenget eller tettleiken av fugl, men tidspunktet me jakta på.

Kristoffer Berg jakta i august. Me  jakta 17. september. Vind, skodde, regn. Me hadde truleg like gode hundar som Berg, sidan me i tillegg til irsk og engelsk setter ogso hadde strihåra vorstehhundar. Hundane stod for rypene, men flokkar letta lenge før me kom opp i standane. «Tenk om vi kunne jakte fra 25. august, som i Sverige», var Knuts hjartesukk. 

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Meninger

Debatt:

Elgjakt og elgforvaltning

Vi har dessverre mange eksempler på en negativ effekt av at de fineste elgoksene blir felt. Og resultatet tør være kjent, skriver innsenderen.
Kronikk:

Hyttebyer eller levende villreinfjell?

Hvordan skal villreininteressene hamle opp med hytteprosjekter i mange hundremillionersklassen? Spørsmålet er hva vi er villige til å betale for livskraftige villreinbestander.
Månedens kommentar?

Fair play?

På forsiden nå