Med denne oppskriften er det lett å lage lekre viltkjøttkaker. Foto: H2W Studio

Kongen på deigen

Det beste du kan lage av råvaren du er lei av.
01. august 2022

Jegerens hjerte banker for jakta, og viltkjøtt på bordet er en viktig del av totalopplevelsen. For småviltjegeren er kjøtthåndteringen grei, men når et større hjortevilt går i bakken, sniker virkeligheten seg inn.

Veien fram til gryteklar råvare kan være både lang og tung, og byr ofte på utfordringer hva angår logistikk.

Kjøttdeig

Tre elementer

Enkelt og greit

Ingredienser: Viltkjøttkaker

Slik gjør du

  • Start gjerne med potetmosen, og gjør det enkelt. Det er til og med helt greit å bruke pose, men jeg anbefaler å lage fra bunnen: Kok skrelte poteter møre. Varm opp 2 dl melk, eller bruk kokevannet fra potetene. Mos potetene og rør inn et par spiseskjeer smør. Tilsett litt og litt væske mens du rører kraftig, det skal bli luftig. Smak til med salt og pepper – og muskat om du liker.
  • Så er det sausen. Hakk en løk og et fedd hvitløk, surr i steke- panne med smør eller olje til løken er blank. Ha i boksen med tomat og la det småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Rør 1 spiseskje potetmel ut i 1 dl vann, og bland inn i kjøttdeigen sammen med 20 gram salt og en 1⁄2 teskje pepper. Form deigen til kaker, det blir fint med avlange i denne retten.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Det er lettere å lage syltetøy av sommerens bær enn du tror. Denne oppskriften fungerer både til blåbær og bringebær. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Slik lager du syltetøy av sommerens bær

Når skogen bugner av bær, er det bare å komme seg ut og plukke. Det er lettere å lage supert syltetøy enn du tror.

Mat

Hiv seien i ei tønne og spiser den om tre år.
Matoppskrift:

Gammelsaltet sei

For den som satser på å dra opp store mengder sei utover høsten, er det én oppskrift som gjelder: Legg fisken i en tønne, og spis den om tre år.

Mat

Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Mat

På forsiden nå