
Kongen på deigen
Jegerens hjerte banker for jakta, og viltkjøtt på bordet er en viktig del av totalopplevelsen. For småviltjegeren er kjøtthåndteringen grei, men når et større hjortevilt går i bakken, sniker virkeligheten seg inn.
Veien fram til gryteklar råvare kan være både lang og tung, og byr ofte på utfordringer hva angår logistikk.
Kjøttdeig
Tre elementer
Enkelt og greit
Slik gjør du
- Start gjerne med potetmosen, og gjør det enkelt. Det er til og med helt greit å bruke pose, men jeg anbefaler å lage fra bunnen: Kok skrelte poteter møre. Varm opp 2 dl melk, eller bruk kokevannet fra potetene. Mos potetene og rør inn et par spiseskjeer smør. Tilsett litt og litt væske mens du rører kraftig, det skal bli luftig. Smak til med salt og pepper – og muskat om du liker.
- Så er det sausen. Hakk en løk og et fedd hvitløk, surr i steke- panne med smør eller olje til løken er blank. Ha i boksen med tomat og la det småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
- Rør 1 spiseskje potetmel ut i 1 dl vann, og bland inn i kjøttdeigen sammen med 20 gram salt og en 1⁄2 teskje pepper. Form deigen til kaker, det blir fint med avlange i denne retten.