Foto: H2W Studio

En bog til begjær

Et rådyrlår er jegerkokkens trofé på kjøkkenet – men bogen er like god.
01. februar 2022

Alle våre matnyttige viltarter har sine særegne smaker, og riktig behandlet kan det bli gastronomiske nytelser av det meste. Like fullt har man gjerne sine favoritter. Når det kommer til hjortevilt, holder jeg personlig en knapp på rådyr.

Eksperimenter

Smaken er mild og litt søtlig. Kjøttet er supermørt og magert. Glem alt du har lært om å skjære biffer på tvers av fibrene, rådyrkjøtt blir like bra uansett hvilken vei du vender og skjærer. Test en fårikål-vri med rådyrkjøtt. Eller pinnekjøtt (det feiteste dyret funker best).

Bruk tid

Rådyrbog med gresskar


Slik gjør du

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Hiv seien i ei tønne og spiser den om tre år.
Matoppskrift:

Gammelsaltet sei

For den som satser på å dra opp store mengder sei utover høsten, er det én oppskrift som gjelder: Legg fisken i en tønne, og spis den om tre år.

Mat

Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

På forsiden nå