66 gauper felt i årets kvotejakt

66 gauper ble felt i forbindelse med kvotejakta. I tillegg ble ett dyr avlivet av dyrevelferdshensyn, ett påkjørt og ett funnet død av ukjent årsak.
05. april 2022

Den totale kvoten i Norge på 74 gauper er dermed ikke blitt helt fylt. Ifølge Miljødirektoratet skyldes dette at jakta ble stanset i flere områder fordi hunndyrkvoten var fylt opp.

Det er fortsatt behov for stabil bestandsvekst i Nordland, Troms og Finnmark for at man skal ligge på det gjennomsnittlige fastsatte bestandsmålet. Kvoten ble derfor satt noe lavere enn det rovviltnemndene anbefalte.

Også i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark ligger bestanden betydelig under målet, og der ble det ikke åpnet for kvotejakt.

(©NTB)

Vil du bli bedre nærmere kjent med rovdyrene våre, så er kanskje denne av interesse?: 28 tips for bedre sporing av ulv, gaupe, jerv og bjørn

Emneord: 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå