Rusten kjærlighet

Noen forhold varer livet ut. Min Ultra Light Arms eldes omtrent i samme takt som meg selv. Neste år feirer vi 25- års jubileum.
21. januar 2022

Vi møttes i en våpenforretning i Oslo i 1997, og det var kjærlighet ved første blikk. Rifla var spedbygd og enkel i formen, balansert og fjærlett i hånden. Den pekte som en laserpenn og var stødig i anlegget. Stokken var særegen; gråstripet og matt i et kompakt materiale. Jeg måtte bare ha den, selv om den var svindyr. Likevel bladde jeg opp, ut fra fornemmelsen av at dette kunne bli et seriøst forhold. Siden har vi ikke sett oss tilbake.

Gründeren

Tidlig på åttitallet fikk en mann ved navn Melvin Forbes fra Vest-Virginia en ide. Med bakgrunn som mekaniker, yrkesskolelærer og børsemaker ville han lage en superlettvekts rifle. Konseptet var avansert. Skjeftene ble satt sammen av heltrukne kevlarfiber, materialet som brukes i skuddsikre vester og motorsagbukser. De ble forsterket med kullfiber som var ny hi-tec den gangen. Låskassene tok utgangspunkt i Remington 700-konstruksjon, men ble skalert ned til minimale mål. Resultatet var superpresise rifler som veide i underkant av 2,3 Kg. Rifla ble markedsført som «Ultra Light Arms».

Konkurser

Modell 20

Helbeddet

Montasjer

Homogent

Samhold

Ultra Light Arms model 20

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå