Mia Karine Mækelæ Johansen i gang med vomming av en yngre elgokse, felt i Øst-Finnmark i 2017. De siste årene har fotograf Ingerid Jordal fulgt kvinnelige jegere i felt, og forsøker å finne svar på hva jakta betyr for dem. Foto: Ingerid Jordal

She Hunts - på turne

Drar du kjensel på dette bildet? Det var på trykk høsten 2018, hvor vi hadde en større fotodokumentar om kvinner og jakt, signert fotografen Ingerid Jordal. Bildene har også vært på utstilling i Sydney, Kina og Helsinki.
30. september 2021

­Målet var å utfordre forestillinger om hva en jeger er, og utvide rommet for hvem som bruker utmarka, og hvordan de gjør det. Den stereotypiske oppfatninga om at “menn jakter, kvinner plukker bær”, lever jo i beste velgående, selv om antallet kvinnelige jegere ha økt kraftig de siste tiårene, sier Jordal til Jakt& Fiske.

Gjennom flere år har hun arbeidet med å utforske det feminine uttrykket mot det “brutale” aspektet ved jakt, og forsøkt å ta bilder som har denne dualiteten i seg.

Nå skal bildene ut på Norgesturne, med første visning i Vadsø kunstforening 22. sep-17. oktober. Deretter går turen til Voss kunstlag i januar i 2022, før utstillingen tar plass i CYAN galleri i Oslo, 25.-27. mars. Ferden rundes av på Norsk Skogmuseum på Elverum, med visning 10. august- 26. november.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Frykt for at villreinen på Hardangervidda skal bli utryddet

Jegere og ordførere rundt Hardangervidda frykter at villreinen der skal bli utryddet dersom statlige myndigheter får det som de vil.

Rovviltnemndene vil felle fire ulverevirer i ulvesonen

Rovviltnemndene i Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold mener det bør gis lisenskvote for felling av revirene Rømskog, Mangen, Hornmoen og Bograngen. – Fornuftig, sier leder for NJFF, Knut-Arne Gjems.

Viltstellprisen til livredderne i Østfold

Magnus Johannessen (Båstad GJFF) og Bjørn Einar Lier (Trøgstad JFF) tildeles NJFFs viltstellspris 2021 for sitt slått- og rådyrprosjekt.

På forsiden nå