Sola er i ferd med å få overtaket på skodda. Det er duket for nok en varm dag. Under slike forhold er det jakt på morgenen som gjelder.

Heit bukkejakt

Brunsten styrer bukkens atferd – været dine muligheter til skuddsjanse. Her er tipsene som kan gi fall på hete augustdager.
26. juli 2021
«Forsøk å lokke fram geita, og håp på at bukken følger hakk i hæl.»

I 2019 var det rekordvarmt hele sommeren. I fjor hadde derimot store deler av Sør-Norge den kaldeste julimåneden på år og dag, kun unntaksvis med temperaturer over 20 grader. Noen dager før bukkejaktstarten 10. august, kom imidlertid høytrykket, med dagtemperaturer på nærmere 30 grader.

Vi har sittet på post med Glenn Espen Sparby (40) kvelden gjennom i varmen. Null respons på lokkefløyta på selveste generalposten, til tross for at feiing og heksering avslører at her nylig har vært hektisk brunstaktivitet.

Krevende lokking

Hets en bukk

Krevende og givende

Brunsten

Etter regnet …

Se opp for flått

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Flest felte rådyr på 20 år

Det ble skutt 34.300 rådyr i løpet av jaktåret 2020/2021. Det er det største utbyttet siden 1999/2000. Flest ble skutt i Indre Østfold og Lindesnes.

Kraftig økning i felte villsvin i Norge

Det ble felt 450 flere villsvin i løpet av forrige jaktsesong. Det er hele 140 flere enn året før. Nesten alle ble felt i Halden og Aremark.

Lovende rypeutsikter i Sør-Norge

Den første oversikten fra fjellstyrene over årets bestandssituasjon i statsallmenningene i Sør-Norge er klar.

På forsiden nå