Med rifle etter skarven

Skarvejakta er en utfordring, men på dager hvor fjellet er i godlag, er vinterjakt på fjellrype noe flere småviltjegere bør unne seg.
16. desember 2020

– Perfekt! Nå kommer rypene i vårstemning og raper i solveggen. Trønderen Christopher Niebelschutz (26) hviler blikket på det mektige fjellmassivet som omgir det gamle gruvestedet Skorovatn i Namsskogan, på grensen til Røyrvik kommune i tidligere Nord-Trøndelag.

Etter en lengre periode med urolig vær, har det klarnet opp i løpet av natta. Morgenen byr på vindstille mildvær. På øret har vi den vakreste musikk vi kan tenke oss i form av rypestegger som kakler og raper om hverandre oppover fjellsiden. Det er noe eget ved å overnatte i ei koie langt inne på fjellet.

Først yte – så nyte

Uforutsigbart

Musikk i fjellsiden

Avslørt

Speilblank fare

Perfekt situasjon

Fjellvett i øverste etasje

Jakttips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Dette er NJFFs jaktskyting

Jaktskyting i regi av våre lokalforeninger har de seinere tiårene utviklet seg til å bli en konkurranseaktivitet som interesserer svært mange medlemmer.

Her er NJFFs nye ambassadører

De er unge, de er ivrige, og de elsker jakt, fiske og friluftsliv. Her er NJFFs nye ambassadører 2021!

Elgen som ikke ville dø

Ingen elger er blitt slaktet oftere enn Elg i solnedgang. Motivets seiglivede egenskaper er en historie om kjærlighet til naturen, nasjonalfølelse, kulturelle brytninger – elgbestandens utvikling.

På forsiden nå