Med rifle etter skarven

Skarvejakta er en utfordring, men på dager hvor fjellet er i godlag, er vinterjakt på fjellrype noe flere småviltjegere bør unne seg.
16. desember 2020

– Perfekt! Nå kommer rypene i vårstemning og raper i solveggen. Trønderen Christopher Niebelschutz (26) hviler blikket på det mektige fjellmassivet som omgir det gamle gruvestedet Skorovatn i Namsskogan, på grensen til Røyrvik kommune i tidligere Nord-Trøndelag.

Etter en lengre periode med urolig vær, har det klarnet opp i løpet av natta. Morgenen byr på vindstille mildvær. På øret har vi den vakreste musikk vi kan tenke oss i form av rypestegger som kakler og raper om hverandre oppover fjellsiden. Det er noe eget ved å overnatte i ei koie langt inne på fjellet.

Først yte – så nyte

Uforutsigbart

Musikk i fjellsiden

Avslørt

Speilblank fare

Perfekt situasjon

Fjellvett i øverste etasje

Jakttips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.
Løvenskiold-Fossum har sagt opp alle leietakere av småviltjakt i Telemark. Nå er det uklart mod et er Skien JFF eller Telemark JFF som får tegne ny avtale med den store grunneieren. Illustrasjonsfoto: Torgeir W. Skancke

Løvenskiold-Fossum sier opp småviltjegerne

Alle tidligere leietakere kan vinke adjø til småviltjaktavtalene sine med Løvenskiold i Telemark.

På forsiden nå