Med rifle etter skarven

Skarvejakta er en utfordring, men på dager hvor fjellet er i godlag, er vinterjakt på fjellrype noe flere småviltjegere bør unne seg.
16. desember 2020

– Perfekt! Nå kommer rypene i vårstemning og raper i solveggen. Trønderen Christopher Niebelschutz (26) hviler blikket på det mektige fjellmassivet som omgir det gamle gruvestedet Skorovatn i Namsskogan, på grensen til Røyrvik kommune i tidligere Nord-Trøndelag.

Etter en lengre periode med urolig vær, har det klarnet opp i løpet av natta. Morgenen byr på vindstille mildvær. På øret har vi den vakreste musikk vi kan tenke oss i form av rypestegger som kakler og raper om hverandre oppover fjellsiden. Det er noe eget ved å overnatte i ei koie langt inne på fjellet.

Først yte – så nyte

Uforutsigbart

Musikk i fjellsiden

Avslørt

Speilblank fare

Perfekt situasjon

Fjellvett i øverste etasje

Jakttips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Stadig flere kvinner er jegere

Andelen kvinner i jegerregisteret har økt jevnt og trutt. Ved utgangen av jaktåret 2020/2021 var den nesten dobbelt så høy som for 20 år siden.

Staten frifunnet i Høyesterett i ulvesøksmålet fra WWF

Høyesterett mener tre vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen var gyldige. Staten frifinnes i søksmålet fra WWF, som vant delvis fram i lagmannsretten.

Elgjakta økte – rekordmange hjort felt

Hjortene levde farlig i jaktåret 2020/21. Totalt ble det felt 50.100 hjorter, noe som er rekordnotering. Elgjakta hadde økt utbytte for første gang på mange år.

På forsiden nå