Med rifle etter skarven

Skarvejakta er en utfordring, men på dager hvor fjellet er i godlag, er vinterjakt på fjellrype noe flere småviltjegere bør unne seg.
16. desember 2020

– Perfekt! Nå kommer rypene i vårstemning og raper i solveggen. Trønderen Christopher Niebelschutz (26) hviler blikket på det mektige fjellmassivet som omgir det gamle gruvestedet Skorovatn i Namsskogan, på grensen til Røyrvik kommune i tidligere Nord-Trøndelag.

Etter en lengre periode med urolig vær, har det klarnet opp i løpet av natta. Morgenen byr på vindstille mildvær. På øret har vi den vakreste musikk vi kan tenke oss i form av rypestegger som kakler og raper om hverandre oppover fjellsiden. Det er noe eget ved å overnatte i ei koie langt inne på fjellet.

Først yte – så nyte

Uforutsigbart

Musikk i fjellsiden

Avslørt

Speilblank fare

Perfekt situasjon

Fjellvett i øverste etasje

Jakttips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Trippel-NM i Målselv:

Fortsatt mulighet for påmelding til trippel-NM

Det var lenge tvil om regjeringens koronatiltak tillot å arrangere NM i Målselv også i år. Men nå blir det NM, selv med få påmeldte. Siste mulighet for påmelding er fredag 18. juni.

Håper fortsatt å bli kvitt skrantesyke

Høyt bukkeuttak og generell bestandsreduksjon er blant de viktigste tiltakene som anbefales for å bekjempe skrantesjuke på Hardangervidda. NJFF ønsker ordinær jakt og lokal involvering.

Droner finner rådyrlammene

Droner med varmesøkende kamera har vist seg som et effektivt hjelpemiddel for å redde rådyrlam i slåtten. Og lokalforeningene har fått øynene opp for det nye hjelpemiddelet.

På forsiden nå