Når brunt blir hvitt

Når høsten er i ferd med å gå over til vinter, blir rypejakta straks mer krevende. Men rypene er fortsatt å komme på talefot med i månedsskiftet september-oktober ...
18. september 2020

Ved jaktstart 10. september er alt såre enkelt: Rypekullene er samlet, de trykker gjerne godt og flyr sjelden veldig langt, ofte bare noen hundre meter. Det gir gjerne bra med fugl på sekken – og mange fine situasjoner for hundene. Fjellet viser seg gjerne fra sin beste side, med storinnrykk av to og firbeinte i våre mange rypefjell.

Noen uker seinere er alt annerledes, fjellet er tilsynelatende tomt for både fugl og folk.

Utenfor skuddhold

Fortsatt i høstdrakt

Snøen legger seg

Snøen smelter

Brun og trykkende

Hvit og nervøs

Her finner du rypa

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Rypejegere svindlet

Flere rypejegere fra Sørlandet har anmeldt en mann fra Telemark som har leid ut et 12.000 daa fjellterreng han ikke disponerte. Mannen skal ha fått utbetalt over 60.000 kroner.

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

På forsiden nå