Når brunt blir hvitt

Når høsten er i ferd med å gå over til vinter, blir rypejakta straks mer krevende. Men rypene er fortsatt å komme på talefot med i månedsskiftet september-oktober ...
18. september 2020

Ved jaktstart 10. september er alt såre enkelt: Rypekullene er samlet, de trykker gjerne godt og flyr sjelden veldig langt, ofte bare noen hundre meter. Det gir gjerne bra med fugl på sekken – og mange fine situasjoner for hundene. Fjellet viser seg gjerne fra sin beste side, med storinnrykk av to og firbeinte i våre mange rypefjell.

Noen uker seinere er alt annerledes, fjellet er tilsynelatende tomt for både fugl og folk.

Utenfor skuddhold

Fortsatt i høstdrakt

Snøen legger seg

Snøen smelter

Brun og trykkende

Hvit og nervøs

Her finner du rypa

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Trippel-NM i Målselv:

Fortsatt mulighet for påmelding til trippel-NM

Det var lenge tvil om regjeringens koronatiltak tillot å arrangere NM i Målselv også i år. Men nå blir det NM, selv med få påmeldte. Siste mulighet for påmelding er fredag 18. juni.

Håper fortsatt å bli kvitt skrantesyke

Høyt bukkeuttak og generell bestandsreduksjon er blant de viktigste tiltakene som anbefales for å bekjempe skrantesjuke på Hardangervidda. NJFF ønsker ordinær jakt og lokal involvering.

Droner finner rådyrlammene

Droner med varmesøkende kamera har vist seg som et effektivt hjelpemiddel for å redde rådyrlam i slåtten. Og lokalforeningene har fått øynene opp for det nye hjelpemiddelet.

På forsiden nå