Det blåser friskt på snaufjellet, men tar man de rette forholdsreglene, kan jakta bli riktig så trivelig for både to- og firbeinte. Hunder som ikke er i slipp, får gå med varmedekken.

Med hund i snø og kulde

Trening og vinterjakt kan by på tøffe utfordringer for tynnpelsede fuglehunder. Da gjelder det å vite hvordan man skal innrette seg.
24. februar 2020

Vi befinner oss i fjellområdene rundt Saxnäs i Västerbotten, hvor vinterjakta på rype varer til 15. mars. Trønderne Kim Aaknes og Geir Sve laster opp ei Venor gamme, forsvarets multifuelbrenner og nok drivstoff til å holde varmen gjennom kalde netter.

– Ved å overnatte komfortabelt ute i terrenget, er det ingen krise om været skulle slå seg vrangt. Det gjør det også lettere å ta hånd om hundene, slik at de får restituert seg godt mellom slagene, forklarer de to, i det de får liv i skuteren som skal besørge frakten av utstyr inn til basecamp.

Kim og Geirs råd for jakt med fuglehund i kulde

Fjellvettreglene gjelder også for hunder; legg ikke ut på langtur uten trening. Spesielt unge hunder skal ikke jakte lange dager.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Rådyr:

Besynderlige beretninger om bukk

Hvert bukkefall har sin egen historie. Enkelte huskes bedre enn andre.
Årets gevir:

Bærumsbukk til topps

Årets hjorteviltgevir er en råbukk felt av Freddy Dittmann i Bærum kommune. Det spesielle geviret er målt til imponerende 197, 55 poeng, tidens sjette største i Norge.

Politiet ber jegere ligge unna alkoholen

I en ny informasjonsfolder om jakt og rus oppfordrer politiet jaktledere til å snakke med jaktlaget om rus før start, og unngå blanding av alkohol og våpen.

På forsiden nå