Det blåser friskt på snaufjellet, men tar man de rette forholdsreglene, kan jakta bli riktig så trivelig for både to- og firbeinte. Hunder som ikke er i slipp, får gå med varmedekken.

Med hund i snø og kulde

Trening og vinterjakt kan by på tøffe utfordringer for tynnpelsede fuglehunder. Da gjelder det å vite hvordan man skal innrette seg.
24. februar 2020

Vi befinner oss i fjellområdene rundt Saxnäs i Västerbotten, hvor vinterjakta på rype varer til 15. mars. Trønderne Kim Aaknes og Geir Sve laster opp ei Venor gamme, forsvarets multifuelbrenner og nok drivstoff til å holde varmen gjennom kalde netter.

– Ved å overnatte komfortabelt ute i terrenget, er det ingen krise om været skulle slå seg vrangt. Det gjør det også lettere å ta hånd om hundene, slik at de får restituert seg godt mellom slagene, forklarer de to, i det de får liv i skuteren som skal besørge frakten av utstyr inn til basecamp.

Kim og Geirs råd for jakt med fuglehund i kulde

Fjellvettreglene gjelder også for hunder; legg ikke ut på langtur uten trening. Spesielt unge hunder skal ikke jakte lange dager.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå