Ulvejakten i Letjenna-reviret stanset – "genetisk viktig" ulv i reviret

Fylkesmannen i Innlandet har stoppet lisensjakten i Letjennareviret, etter at en genetisk viktige ulv som ble flyttet til Kongsvinger, har gått inn i reviret.
11. januar 2020

Bakgrunnen for at jakten i Hedmark stoppes er faren for å felle den genetisk viktige ulven som ble flyttet i november, melder Nationen. Jakten stanses med umiddelbar virkning.

Regjeringen besluttet nyttårsaften at inntil seks ulver kan felles i flokken som holder til rundt Strandbygda ved Elverum.

Lisensjakten i ulvesonen startet 1. januar, og etter få timer var fire av de seks individene i Letjennareviret skutt. 180 jegere deltok i jakten.

Etter dette har jaktmannskapene lett etter spor etter de to siste ulvene, før jakta altså ble stoppet lørdag.

– Jakten er stoppet av Fylkesmannen på grunn av at den genetiske viktige ulven er i nærheten av jaktområdet, skriver jaktleder Arne Sveen i en SMS til Nationen.

Siden alle ulvene i Norge er preget av innavl, har Klima- og miljødepartementet satt i gang et spesielt beskyttelsesopplegg for en ulv av finsk-russisk opprinnelse som ble oppdaget i Engerdal i Hedmark i november. Ulven ble bedøvet, GPS-merket og flyttet til Kongsvinger. Det skjedde ifølge Nationen fordi Engerdal ligger utenfor ulvesonen, mens Kongsvinger øst for Glomma ligger innenfor.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå