Ulvejakten i Letjenna-reviret stanset – "genetisk viktig" ulv i reviret

Fylkesmannen i Innlandet har stoppet lisensjakten i Letjennareviret, etter at en genetisk viktige ulv som ble flyttet til Kongsvinger, har gått inn i reviret.
11. januar 2020

Bakgrunnen for at jakten i Hedmark stoppes er faren for å felle den genetisk viktige ulven som ble flyttet i november, melder Nationen. Jakten stanses med umiddelbar virkning.

Regjeringen besluttet nyttårsaften at inntil seks ulver kan felles i flokken som holder til rundt Strandbygda ved Elverum.

Lisensjakten i ulvesonen startet 1. januar, og etter få timer var fire av de seks individene i Letjennareviret skutt. 180 jegere deltok i jakten.

Etter dette har jaktmannskapene lett etter spor etter de to siste ulvene, før jakta altså ble stoppet lørdag.

– Jakten er stoppet av Fylkesmannen på grunn av at den genetiske viktige ulven er i nærheten av jaktområdet, skriver jaktleder Arne Sveen i en SMS til Nationen.

Siden alle ulvene i Norge er preget av innavl, har Klima- og miljødepartementet satt i gang et spesielt beskyttelsesopplegg for en ulv av finsk-russisk opprinnelse som ble oppdaget i Engerdal i Hedmark i november. Ulven ble bedøvet, GPS-merket og flyttet til Kongsvinger. Det skjedde ifølge Nationen fordi Engerdal ligger utenfor ulvesonen, mens Kongsvinger øst for Glomma ligger innenfor.

Siste fra Jakt

Trippel-NM i Målselv:

Fortsatt mulighet for påmelding til trippel-NM

Det var lenge tvil om regjeringens koronatiltak tillot å arrangere NM i Målselv også i år. Men nå blir det NM, selv med få påmeldte. Siste mulighet for påmelding er fredag 18. juni.

Håper fortsatt å bli kvitt skrantesyke

Høyt bukkeuttak og generell bestandsreduksjon er blant de viktigste tiltakene som anbefales for å bekjempe skrantesjuke på Hardangervidda. NJFF ønsker ordinær jakt og lokal involvering.

Droner finner rådyrlammene

Droner med varmesøkende kamera har vist seg som et effektivt hjelpemiddel for å redde rådyrlam i slåtten. Og lokalforeningene har fått øynene opp for det nye hjelpemiddelet.

På forsiden nå