Sp-forslag om å skyte to ulveflokker

Senterpartiet krever tirsdag hastebehandling av et forslag om å skyte ulvene i revirene Mangen og Rømskog.
15. januar 2020

Senterpartiet krever tirsdag hastebehandling av et forslag om å skyte ulvene i revirene Mangen og Rømskog.

«Stortinget ber regjeringen umiddelbart følge opp rovviltnemndenes vedtak om å gi lisensfelling på ulvene i Mangen- og Rømskogreviret slik at fellingen kan skje i inneværende lisensfellingsperiode,» heter det i forslaget.

Partiet ber om at lisensfellingsperioden om nødvendig forlenges utover 1. april, slik at de nevnte ulveflokkene blir tatt ut.

– Vi fremmer dette forslaget fordi vi ligger langt over bestandsmålet for ulv. Det har vi gjort i flere år, sier Sps stortingsrepresentant Sandra Borch til NTB.

– Regjeringen viser ingen vilje til å komme ned på det bestandsmålet Stortinget har vedtatt, mener hun.

Rett før nyttår besluttet klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) å opprettholde fellingstillatelsen for Letjenna-reviret, men han stanset felling av flokkene Mangen og Rømskog.

Jakten i Letjenna-reviret ble imidlertid nylig stoppet, fordi en genetisk viktig ulv gikk inn i reviret.

Letjenna-flokken holder til ved Elverum, mens både Mangen og Rømskog er hjemmehørende i Akershus.

Stortinget har vedtatt et norsk bestandsmål på fire til seks ynglinger per år, hvorav tre skulle være helnorske ynglinger. Ynglinger i grenserevir skulle telle med, men da med en faktor på 0,5.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå