Brølende hjort, vilttettheten, og den særegne skotske naturen gjør hver dag i felt til et lite eventyr. Her artikkelforfatteren i midten, på vei opp i høyden. Foto: Johan Trygve Solheim

Kilt, sekkepiper og flokker av hjort - dette er mitt Skottland

Det er menn i kilt, sekkepiper, verdensberømt whisky, haggis, golf og praktfulle slott. Og en tetthet av hjort man ikke er i nærheten av hjemme. Velkommen til Skottland!
02. januar 2020

– Take your time. Whenever you are ready.

Stalkeren hvisker forsiktig inn i mitt øre der vi ligger og stirrer nedover fjellsida. Koller og kalver beiter rolig, intetanende om vår tilstedeværelse. En fin bukk er på vei opp mot dem. Gutten er åpenbart sliten, han har nettopp stjålet damene fra en annen bukk. Vi har fulgt flokken i flere timer og kilometer høyt oppe og inn i fjellet.


Flere og mindre 


Verd å vite


Reise og overnattingKjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå