Fire ulver skutt ved Elverum

Fire av de seks ulvene i Letjennareviret i Elverum i Hedmark ble skutt på første dag av lisensjakten.
02. januar 2020

Jakten på Letjenna-flokken startet tidlig onsdag. Fire ulver er allerede skutt, bekrefter jaktleder Arne Sveen overfor  TV 2.

180 jegere deltok i jakta, ifølge  VG.

Regjeringen besluttet nyttårsaften at inntil seks ulver kan felles i flokken som holder til rundt Strandbygda ved Elverum.

Regjeringen ga kun tillatelse for felling av én av de tre ulveflokkene innenfor ulvesonen som rovviltnemndene ønsket å felle.

– Departementet er kommet til at det kun er hjemmel for lisensfelling av Letjennareviret. Det er ikke lovhjemmel for felling av Mangenreviret eller Rømskogreviret, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en pressemelding.

– Ulv er en fredet art, og det er en høyere terskel for å felle ulv innenfor ulvesonen enn utenfor, fremholdt Elvestuen.

– Dårlig folkeskikk
I Norges Jeger- og Fiskerforbund ble vedtaket møtt med skuffelse og frustrasjon. De reagerer på at avgjørelsen kommer så tett opp mot jaktstart, etter en høst som har gått med til timevis med planlegging av lisensfellingene. 

– Jegerne er frustrerte og forbannet, og med rette. Departementet utviser det vi på godt norsk kaller dårlig folkeskikk. Ord som involvering og gjensidig respekt flagges høyt i møter og dokumenter, men når vi kommer til realitetene så avspises vi med urimelig korte frister og manglende dialog, sier leder Knut Arne Gjems. 

Bondelaget omtaler vedtaket som et «dårlig politisk kompromiss internt i regjeringen, mer enn en reell vurdering av lokale forhold og rettslig grunnlag».

– I praksis blir ulvesonen nærmest stadfestet som et ulvereservat med dette vedtaket. Det gir store belastninger for beiteområder og lokalsamfunn både innenfor og utenfor sonen. Det er et politisk svik fra regjeringspartiene, sier leder i Bondelaget Lars Petter Bartnes.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå