Sporing kan være en krevende øvelse. Det handler ikke bare om selve sporstempelet! Gaupe kan være vanskelig å skille fra ulv, og det som ser ut som ett dyr kan være ett, to eller tre. Foto: Torgeir W. Skancke. (Bildet er tatt under kontrollerte forhold, på Langedrag naturpark.)

28 tips for bedre sporing av ulv, gaupe, jerv og bjørn

”Ulv, ulv” er ikke alltid ulv. Og ei fjær blir lett til 10 høns på ryktebørsen. Var det virkelig spor av ulv eller gaupe som ble funnet i marka? Vi gir deg 28 tips for bedre sporing.
24. januar 2020

Spor og sportegn er et utømmelig tema. Selv erfarne sporere kan sjelden si de er ferdig utlært i «faget». En stor del innsendte meldinger om spor etter rovvilt til SNO er feilmeldinger. Så hvordan bli bedre til å bestemme art og antall?

– Løft blikket, sier seniorrådgiver Jan Huseklepp Wilberg i Statens naturoppsyn (SNO).

(Her kan du laste ned Skandobs for iOS/iPhone)

(Her kan du laste ned Skandobs for Android)


Slik melder du inn:


Sju tips om GAUPA


Sju tips om ULVEN


Sju tips om BJØRNEN


Sju tips om JERVENKjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Portrettet:

Stålmannen Hans Kristian Wear

Dette portrettet handler ikke om alternativ ammunisjon, men om egenskaper. Det finnes folk som er lagd av spesielle materialer.

– Store mørketall om viltpåkjørsler

Nesten 12 000 elg, hjort og rådyr ble registrert påkjørt av motorkjøretøy i fjor, ifølge Norsk institutt for naturforskning. Men mørketallene er store, spesielt på rådyr, sier ettersøksveteran Rune Borgersen.
Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

På forsiden nå