90 dagers fengsel for elgjeger som skjøt ulv

En jeger er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 90 dagers ubetinget fengsel og tap av jaktretten i fem år for å ha skutt en ulv to dager før lisensjakten åpnet.
12. desember 2019

I Sør-Gudbrandsdal tingrett ble mannen dømt til 75 dagers fengsel. Jegeren, som var på elgjakt på Øyerfjellet ved Snultra i Oppland, må også betale sakskostnader på 5.000 kroner, skriver  Gudbrandsdølen Dagningen.

– Det er utvilsomt at tiltalte ved å skyte mot ulven for å ta livet av den, forsto at han forsøkte å minske ulvebestanden, heter det i dommen.

Det vurderes ikke som særlig formildende at ulven ikke døde av skuddet, siden mannen hadde som formål å ta livet av dyret. Derimot er det formildende at mannen innrømmet hva som hadde skjedd, mener lagmannsretten.

Mannen satt på post under elgjakten og fikk beskjed over jaktradioen om at en ulv var på vei mot ham. Jegeren skadeskjøt ulven på 50 meters hold. Det er uvisst om ulven kom levende fra hendelsen.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå