Illustrasjonsfoto: kjekol/iStockphoto

To ulver skutt fra helikopter i Rendalen

Kort tid etter at Miljødirektoratet vedtok ekstraordinær felling av inntil to ulver i Rendalen, ble to ulver skutt fra helikopter.
20. november 2019

Det var Statens Naturoppsyn (SNO) som gjennomførte fellingen. Ulvene ble felt vest for Sølensjøen i Rendalen kommune, bekrefter Miljødirektoratet i en pressemelding. 

Det var en hann og en tispe som har markert revir i området som ble felt ved 13.30-tiden, opplyser Lars Gangås i SNO til  Nationen. 

– Vi fikk oppdraget i dag, rekvirerte helikopter og var ferdig etter ti minutter, sier Gangås.

Det er ordførerne i Tolga, Tynset og Rendalen som hadde søkt om fellingen på grunn av store skader på sau og rein i løpet av sommeren og høsten. 

Ikke uventet

Det var ikke uventet at Miljødirektoratet ville gi grønt lys.

I et brev til berørte parter og kommuner i oktober vurderte Miljødirektoratet det som aktuelt å gjennomføre ekstraordinært uttak av ulv i området i løpet av høsten eller vinteren, ifølge  Arbeidets Rett.

Vedtaket ble fattet bare halvannen uke før det kunne ha blitt drevet lisensjakt på ulv i området, som ligger utenfor ulvesonen, ifølge  Nationen. Lisensjakta starter 1. desember utenfor sonen.

Krevende felling

Den lokale sauebonden Gaute Ingebrigtsen mener det bra at det var staten og ikke lokale fellingslag som tok jobben i det han beskriver som et uveisomt område.

– Det ville krevd vanvittig mye. Det er veldig mye snø og lite lys med korte dager. Det er nesten ikke veier i området, og erfaring viser at et lokalt fellingslag ikke får dispensasjon til å kjøre snøscooter, sier Ingebrigtsen til avisa.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå