En «genetisk viktig» ulv i Enger­dal merket og flyttet til Kong­svinger

Statens naturoppsyn har merket og flyttet en «genetisk viktig» ulv i Engerdal for å skjerme den fra jakt.
11. november 2019
Saken er oppdatert.

Ulven antas å være en innvandrer fra Finland eller Russland, og den blir betegnet som «genetisk viktig» fordi den tilfører nye gener til den innavlspregede skandinaviske ulvestammen, ifølge Nationen.

Den ble flyttet fordi det skal åpnes for lisensjakt på ulv i området der ulven befant seg 1. desember.

Ifølge en  pressemelding fra Miljødirektoratet har ulven gjort skade på tamrein i området den var i.

– Vi flytter den for å unngå ytterligere skade på tamrein og for å unngå at et genetisk viktig individ blir felt i lisensfellingsperioden som starter 1. desember, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet. 

Torsdag kveld opplyste direktoratet at flyttingen var gjennomført, og at ulven ble sluppet fri i 19-tiden i området Varaldskogen øst i Kongsvinger kommune.

– Merking og transport av ulven foregikk uten problemer. Grunneier Statskog og Kongsvinger kommune ble varslet tidligere i dag. Miljødirektoratet ventet med å offentliggjøre stedet for å sikre ro rundt situasjonen og å unngå forstyrrelser i en sårbar situasjon for ulven. Statens naturoppsyn vil ha tett oppfølging i området den nærmeste tiden, heter det i en pressemelding.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå