Rovvilt­nemnder opprett­holder vedtak om å felle tre ulve­flokker

Rovviltnemndene i Hedmark og i Oslo, Akershus og Østfold avviser klagene på vedtaket om å felle alle ulvene i tre flokker innenfor ulvesonen.
15. oktober 2019

– Det var konsensus om at det ikke er kommet inn ny informasjon i de klagene som er levert, og dermed ble vedtakene stående, sier Arnfinn Nergård, leder i Rovviltnemnda i Hedmark, til  Nationen , etter at de to rovviltnemndene møttes på Hamar mandag.

I september ble det vedtatt at flokkene Letjenna, Mangen og Rømskog innenfor ulvesonen, og tolv dyr i de delene av Hedmark og Akershus som ligger utenfor ulvesonen, skal skytes under jakten til vinteren. En rekke organisasjoner leverte inn klager på vedtakene.

Begge vedtakene under mandagens møte ble vedtatt med sju mot to stemmer.

Saken går nå videre til Klima- og miljødepartementet som skal komme med en endelig avgjørelse på hvor mange ulver som skal felles.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå