Dette trenger du til bukke­jakta

Hvilket utstyr bør du ha, og hva kan du godt klare deg uten? Her er noen tips til deg som er nybegynner eller mer erfaren i jordekanten.
Fredag, 19. juli 2019 - 11:15

Kun rifle er tillatt under jakt på voksen råbukk i perioden 10. august – 24. september. Jeg har skutt et tredvetalls råbukker med «hjorterifla» mi i 30.06. Dette er slagkraft langt utover behov, men bukken går rett ned. Jeg har også benyttet kaliber .243 Win. Knall og fall her også.

En kompis har forkjærlighet for rekylsvake .223 Rem med 3,6 gram Norma Oryx. Den har nesten identisk kulebane som .243 Win med 6,5 gram Oryx. Det går også utmerket. Så lenge kula sitter der den bør sitte.

Tvil og tro

Kjekt å ha

Sitt komfortabelt

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

På forsiden nå