Storviltjeger Helle Marie Skibeli Johannessen er initiativtaker og administrator av Facebook-gruppa «Jaktjenter». Foto: privat

Facebook-gruppe samler jaktjenter

Er du kvinnelig jeger og ute etter et fellesskap uavhengig av bosted? Facebook-gruppa «Jaktjenter» har blitt et diskusjonsforum for både nybegynnere og erfarne.
Onsdag, 10. april 2019 - 10:08

«Jenter som heier på jenter. Vi løfter hverandre opp og fram! Det er godt å ha en side hvor man kan slippe å bekymre seg for å spørre eller si noe dumt. Her er takhøyden like høy som ute i naturen (…) God stemning over hele linja (…) Positiv, vennlig og respektfull, håper det fortsetter!»

Godordene om Facebook-gruppa sitter løst blant de 1400 medlemmene. Her deles det jaktopplevelser, og stilles spørsmål om det meste.

– Her er det lavterskel, og man kan stille «dumme» spørsmål uten å få svar i en belærende tone, forteller initiativtaker Helle Marie Skibeli Johannessen fra Stokke i Vestfold.

Akkurat dette skiller «Jaktjenter» fra andre grupper på Facebook, mener hun.

Økning på skytebanen
«Jaktjenter» har også blitt et forum der kvinneutvalgene i landets lokalforeninger deler informasjon om jentearrangementer, med rekkevidde langt utover egen forening.

– Som følge av dette har jeg i alle fall sett en stor økning av jenter på de banene jeg skyter på her i Vestfold, Allumbanen i Hedrum JFL og Håsken i Andebu JFF. I starten er det mange som kvier seg for å møte på banen. Da kan det være fint med reine jentekvelder, inntil man føler seg noenlunde trygg, sier Skibeli Johannessen.

PS: Jakt & Fiskes mannlige journalist fikk midlertidig gruppemedlemskap for å kunne ta en titt, men ellers er «Jaktjenter» kun for jenter!

Emneord: 
Tags: 

På forsiden nå