Rundt 100 ulver påvist i Norge

Det er så langt i vinter påvist mellom 99 og 102 ulver innenfor Norges grenser. 64 til 66 av dem er kun påvist i Norge, viser foreløpige tall fra Rovdata.
29. mars 2019

23 til 24 ulver er påvist på begge sider av riksgrensen mot Sverige, mens tolv ulver fortsatt har uklar grensestatus.

Det er så langt i vinter dokumentert fem valpekull i helnorske revir, tre valpekull i grenserevir og to valpekull i revir der det foreløpig er uklart om grensene strekker seg på tvers av riksgrensen.

– Alle ti valpekull har tilknytning til forvaltningsområdet for ulv (ulvesonen) i Norge, og de fem helnorske er fullstendig innenfor ulvesonen, opplyser leder Jonas Kindberg i  Rovdata.

De aller fleste ulvene er registrert i fylker med ulvesone i Sørøst-Norge, det vil si Hedmark, Akershus, Oslo og Østfold. Åtte ulver er påvist utenfor disse fylkene i registreringsperioden, og fem av dem er skutt i samme periode.

– De tre resterende ulvene ble sist påvist i Sogn og Fjordane i desember 2018, i Finnmark i januar 2019 og i Trøndelag i Lierne i januar 2019, sier Kindberg.

Emneord: 

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå