30.000 hjorte­dyr skal testes for skrante­syke

Mattilsynet setter inn en rekke tiltak og skal gjennomføre massiv testing av hjortedyr for å hindre flere tilfeller av skrantesyke.
07. mars 2019

Det innebærer blant annet testing av 30.000 hjortedyr over hele landet, opplyser Mattilsynet i en pressemelding. Tilsynet foreslår også en kraftig reduksjon av hjortebestanden rundt Nordfjella hvor skrantesyken først ble oppdaget. 

For tre år siden ble de første tilfellene av den dødelige og smittsomme sykdommen skrantesyke påvist i Norge. Nå skal Mattilsynet sammen med Miljødirektoratet, NINA og Veterinærinstituttet gjennomføre en rekke tiltak for å bekjempe sykdommen. 

– Det er utrolig viktig at kommuner, villreinnemnder, grunneiere og andre berørte grupper forstår nødvendigheten av å hindre denne sykdommen i å spre seg, sier Karen Johanne Baalsrud, direktør for planter og dyr i Mattilsynet.

Siste fra Jakt

Portrettet:

Stålmannen Hans Kristian Wear

Dette portrettet handler ikke om alternativ ammunisjon, men om egenskaper. Det finnes folk som er lagd av spesielle materialer.

– Store mørketall om viltpåkjørsler

Nesten 12 000 elg, hjort og rådyr ble registrert påkjørt av motorkjøretøy i fjor, ifølge Norsk institutt for naturforskning. Men mørketallene er store, spesielt på rådyr, sier ettersøksveteran Rune Borgersen.
Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

På forsiden nå