30.000 hjorte­dyr skal testes for skrante­syke

Mattilsynet setter inn en rekke tiltak og skal gjennomføre massiv testing av hjortedyr for å hindre flere tilfeller av skrantesyke.
07. mars 2019

Det innebærer blant annet testing av 30.000 hjortedyr over hele landet, opplyser Mattilsynet i en pressemelding. Tilsynet foreslår også en kraftig reduksjon av hjortebestanden rundt Nordfjella hvor skrantesyken først ble oppdaget. 

For tre år siden ble de første tilfellene av den dødelige og smittsomme sykdommen skrantesyke påvist i Norge. Nå skal Mattilsynet sammen med Miljødirektoratet, NINA og Veterinærinstituttet gjennomføre en rekke tiltak for å bekjempe sykdommen. 

– Det er utrolig viktig at kommuner, villreinnemnder, grunneiere og andre berørte grupper forstår nødvendigheten av å hindre denne sykdommen i å spre seg, sier Karen Johanne Baalsrud, direktør for planter og dyr i Mattilsynet.

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå