Jaktlaget i Overhalla med gaupeungen på 9,1 kg – den første som ble felt i rovviltregion 6 i 2012. – Katta heim på gården e jo større, fleiper en i jaktlaget ...

Vriene villkatter

Gaupejakt er krevende. Men med gode forberedelser og dyktige hunder, siktet jaktlaget fra Overhalla i Nord-Trøndelag seg inn på sesongens første villkatt.
05. februar 2019

Plutselig blir det helt stille. Jorunn Anita Pedersen fra Overhalla og Jan Aage Hoddø fra Namsos sitter om lag seksti meter fra hverandre, og får gaupa på skuddhold i skogen ved Grande i Overhalla. Det er nesten som vinter- kulda forsvinner idet kattedyret lister seg lydløst gjennom granskogen. Skuddene går …

I forkant av årets kvotejakt er det blitt observert mye gaupespor i området. Det er riktignok det ferske rådyrkadaveret som for alvor setter i gang dagens jaktmannskap. Straks etter funnet samles i alt 12 av totalt 20 i jaktlaget. Sporene i snøen er ikke til å ta feil av, noe plotthunden Banditt vet å gi uttrykk for.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå