Ingen lovbrudd - gaupejakta starter igjen

Lørdag starter gaupejakta igjen i Telemark. Jakta ble stoppet sist mandag etter at to hunndyr ble skutt.
08. februar 2019

– Vi har diskutert saken og bestemt at vi tildeler et justert jaktområde i åtte kommuner i Telemark, sier Jørund A. Ruud, leder i jaktnemnda, til  Nationen.

All gaupejakt ble stanset i Telemark, Buskerud, Vestfold og Aust-Agder mandag etter at to hunndyr ble skutt. Det er forbudt å jakte på familier. Jaktnemnda har derfor hatt møte for å vurdere hva som skulle skje videre.

Av en kvote på 24 i disse fylkene var det da felt 19 dyr. Av den resterende kvoten på fem dyr er det tildelt ett hunndyr. Dersom det felles en hunngaupe, blir jakta stanset igjen. Ruud avkrefter at de to hunngaupene som ble felt før jakta ble stanset, hadde unger. Han sier det ikke er blitt gjort noe ulovlig.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå