Ingen lovbrudd - gaupejakta starter igjen

Lørdag starter gaupejakta igjen i Telemark. Jakta ble stoppet sist mandag etter at to hunndyr ble skutt.
08. februar 2019

– Vi har diskutert saken og bestemt at vi tildeler et justert jaktområde i åtte kommuner i Telemark, sier Jørund A. Ruud, leder i jaktnemnda, til  Nationen.

All gaupejakt ble stanset i Telemark, Buskerud, Vestfold og Aust-Agder mandag etter at to hunndyr ble skutt. Det er forbudt å jakte på familier. Jaktnemnda har derfor hatt møte for å vurdere hva som skulle skje videre.

Av en kvote på 24 i disse fylkene var det da felt 19 dyr. Av den resterende kvoten på fem dyr er det tildelt ett hunndyr. Dersom det felles en hunngaupe, blir jakta stanset igjen. Ruud avkrefter at de to hunngaupene som ble felt før jakta ble stanset, hadde unger. Han sier det ikke er blitt gjort noe ulovlig.

Siste fra Jakt

Rådyr lever farligst i trafikken i Trøndelag

Rådyr, elg og hjort lever farlig i trafikken, spesielt i høstmånedene. Flest rådyr ble påkjørt og drept i Trøndelag om høsten i jaktåret 2019–2020.

Skrantesjuken på Hardangervidda er blodig alvor

Sjansen for å bli kvitt skrantesjuke (CWD) i Norge er kraftig redusert etter funnet på Hardangervidda. – Dette er så å si det ultimate marerittet, sier professor Atle Mysterud ved Universitetet i Oslo.

Verden rundt med rifla

Nils-Ole Stubberud har Afrika-feber, men ingen ønsker om å bli kurert. Den største drømmen befinner seg imidlertid i Sibir.

På forsiden nå