Ulv felt i Nordmarka

For første gang på 100 år har det blitt felt ulv i Nordmarka. Ulvetispa kan være samme dyr som tok en elgkalv ved Sognsvann for kort tid siden. Ulvetispa ble felt av en elgjeger med lisens til å felle ulv, på Krokskogen.
06. oktober 2018

Det bekrefter rovviltkontakt Rune Aanderaa i Statens Naturoppsyn i Oslo og Akershus overfor Aftenposten.

- Det er gitt lisens for å felle ulv i region 2. Dette var jeger med lisens som felte ulven, sier Rovviltansvarlig Espen Marker til Aftenposten.

Ulven ble felt av en elgjeger som satt på post. Ifølge Aftenposten hadde jegeren alle formaliteter i orden med hensyn til jaktlisens og at han befant seg i et område hvor dyret kunne felles. Ifølge Fylkesmannen i Buskerud gjensto det én ulv på kvoten over ulv som kunne felles.

Den to-tre år gamle ulvetispa skal DNA-testes og sammenlignes med opptak fra viltkameraer, blant annet for å finne ut av om det var samme ulv som tok en elgkalv ved Sognsvann i Oslo nylig.

Emneord: 

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå