– Greit med allsidig bruk 

– Hva eierne bruker hundene sine til er selvfølgelig ikke opp til klubben å legge seg opp i. Leder i Norsk Münsterländerklubb avviser at man er motstander av allsidig bruk.  
08. april 2022

Spørreundersøkelser i raseklubben viser at rundt 80 prosent benytter hundene til kun fuglejakt. Mange münsterländere har også gjort det godt i ettersøk og på blodsporprøver.        

Alvseike sier det har vært en polarisering og diskusjon i miljøet om bruken av münsterländere. Hun framhever at det er viktig å samle flest mulig av eierne i ett interessefellesskap. 

– Vi jobber for å dempe polariseringen og for at vi skal dra lasset sammen. De siste årene har NMLK hatt egen hårviltkontakt, nettopp for å kunne gi god informasjon til dem som har interesse for jakt på annet enn fugl.   

Les også: Kleiner münsterländer - mer enn «bare» en fuglehund?

Stående fuglehund

Alvseike understreker at det er store forskjeller mellom Norge og Tyskland på biotoper, jaktbare arter, vilttetthet, jakttradisjoner og jaktbestemmelser. Brukerinteressen i Norge er jakt på fugl, og rasen er kategorisert som en stående fuglehund.

Miljødirektoratet: Vil ikke godkjenne utsetting av fasan og rapphøns

– Det er naturlig at aktivitetene i klubben reflekterer dette og at avlsprinsippene vektlegger egenskaper som er viktig for jakta og de jaktformer som bedrives i Norge. Vi har også åpnet for at resultater oppnådd ved de tyske prøvene kan legges til grunn for godkjenning av norske avlshunder.  


Kristin Ruud Alvseike, leder i Norsk Münsterländerklubb,

Siste fra Fuglehund

Kleiner münsterländer: Allsidig tysker

Jakter du det meste av stort og smått og er i markedet for en ny jakthund? Da bør du sjekke ut Kleiner münsterländer.

På forsiden nå