Erlend Borge har gjort sportsfiske til en livsstil og fisker tett på 365 dager i året. Foto: Tommy Egra

Slik får du mer fisketid i sommer

Skulle du gjerne fisket langt mer i sommermånedene? I så fall er du ikke alene, men fortvil ikke. Småbarnspappa og fiskenerd, Erlend Borge, har tipsene som kan gi både flere og mer innbringende fisketurer.
20. mai 2022

I disse dager ser tusener av nordmenn fram mot en innholdsrik fiskesommer. For det skorter sjelden på drømmer og ambisjoner om fangst og fiskedøgn.

Men når sesongen går mot slutten, må svært mange konstatere at også denne sommeren det ble langt mindre fisking enn man hadde håpet på. Det finnes imidlertid dem som får fiskekabalen til å gå opp – uten å forsømme familieforpliktelser og arbeid.

Fisker daglig

Trikset er å etablere noen enkle rutiner, som reduserer pakke- og planleggingstid til et minimum

Enkle rutiner

Frykten for ikke å lykkes

Erlends beste tips

Bestem deg for hvor du vil fiske

  • Lag en oversikt over aktuelle fiskeplasser/turer før sesongen starter.
  • Trenger du tips? Kontakt din lokale jeger- og fiskerfor- ning, spør og grav der du kjøper fiskeutstyr og bruk kart og tilgjengelig informasjon på nettet.
  • Husk variasjon. Det lønner seg både å planlegge for kjappe dags- og kveldsturer i nærområdet, og for litt lengre helgeturer.
  • Tenk arter og sesong, og hvor det eventuelt kan være fint å ta med barn.

Ha utstyret klart

  • God orden i fiskeutstyret er alfa og omega. Gå over alt før sesongen starter, så du slipper å bruke dyrebar tid på å lete når du skal av gårde.
  • Fisker du variert; ha slukbokser, takkelmapper, flue- bokser og eventuelt agn (i kjøleskap eller fryser) klappet og klart, da kan du bare nappe med deg det som trengs.
  • En ferdigpakket sekk med «grunnutrustning», som kniv, poser til fisk vekt og hodelykt, vil også spare deg for tid.

Overvinn tidsklemma

  • Det koker ned til prioritering og planlegging. Selv i en hektisk hverdag med jobb og familie, kan de fleste av oss finne noen tidsvinduer til å gjøre det vi liker best.
  • Tid med familie og venner kan utmerket kombineres med en fisketur i nærområdet. Ha gjerne litt «låneu styr» klart til venner som ikke er så bevandret på fiskestien.
  • Husk at mørket i liten grad er en begrensende faktor i de lyse sommermånedene. Duggfriske morgener – før familie og jobb krever sitt – kan by på fantastiske fiskeopplevelser. Det samme kan seine kveldstimer.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Dølisjøen i Sør-Odal bød på fine forhold på NM-dagen. Foto: Atle Skjelde
NM Meite

Strengelsrud kapret gullet

Tommy Strengelsrud (49) fra SFK Raufjøringen klatret til topps på seierspallen, da NM-tradisjonelt meite gikk av stabelen på Dølisjøen i Sør-Odal.
Vi har testet denne dispenseren for agnstrikk fra Inova. Foto: Tommy Egra
Orden i strikkesakene

Test av Inova Bait Binder

Agnstrikk er et godt hjelpemiddel for havfiskere. Denne dispenseren gir deg enklere påsurring og hindrer søl på rullen.
Ingen av elvene på Vestlandet kan vise til en sjøørretbestand i svært god tilstand. Her «nattjakt» i Eio, i bunnen av Hardangerfjorden. Foto: Atle Skjelde

Sjøørretens anadrome levemåte kan forsvinne

Situasjonen er alvorlig både for villaksen og sjøørreten, men hva skjer hvis det ikke skjer noe?

På forsiden nå