Seks ørreter rivaliserer i den øverste «nye» kulpen. Økt dybde og et nytt og tykkere lag gytegrus har gjort susen. Her var det bare plass til et par gytende ørreter tidligere.

Lykken er en gytebekk

Tiltak i sjøørretens gytebekker har fått mye oppmerksomhet de seinere årene. Den samme hjelpen kan vi gi brunørreten, som garantert finnes et sted nær deg.

En klar høstmorgen sitter jeg på en stubbe ved utløpsbekken til Kjosvatn, like sør for Storsteinnes i Balsfjord. Det er oktober og gytetid.

Flere ørretpar står «stablet» ned gjennom de grunne kulpene og de usynlige revirene. Hunnene holder seg rolig på utvalgt plasser, hannene er mer oppfarende og urolige, der de patruljerer mot naboene, både opp- og nedstrøms. Vannspruten står når det kommer til grensekamp, før freden en kort stund igjen senker seg mellom hannene.

Muligheter og begrensninger

Kort strekning

Terskler

Rett størrelse

Arbeid og fest på gyteplassen

Positiv respons

Hold minken i sjakk

Fellefangst

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Flere feller skal stanse neste invasjon av pukkellaks

Etter kjempeinvasjonen av pukkellaks i sommer settes vel 15 millioner kroner av i neste års budsjett til flere feller i elvene i Finnmark.

Kloring av lakseelv fjernet alle gyro-parasitter

Et større forsøk med klorbehandling av elva Driva fikk has på alle parasittene på fisken. Dermed kan den skånsomme metoden erstatte rotenon.
NM tradisjonelt meite:

Gull til Berg fra Skogen

Rune Marius Berg (47) gikk til topps på Søndre Billingen, etter en oppvisning i kunsten å meite abbor.

På forsiden nå