Annonse

– Fisking er for alle

– Vi er veldig glade for samarbeidet med NJFF og håper det kan bidra til at flere blir r inspirert til å prøve fisking, sier tvillingene Vita og Wanda Mashadi.

Tvillingene Vita og Wanda Mashadi (29) tok for alvor steget ut i naturen med Kompani Lauritzen og Monsen På Villspor. I sommer lærte tvillingene å fiske av NJFF.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Man må huske at alle mennesker har flere lag. Jo mer folk dømmer, jo flere er det som ikke våger å prøve nye ting.

Wanda Mashadi

Friluftsinteressen ble for alvor vekket etter at tvillingene var med på Kompani Lauritzen og av at fjorårets koronasommer hindret dem i å reise utenlands. La oss oppleve Norge, sa jentene, som stadig pusher seg til å prøve nye ting, blant annet På villspor med Lars Monsen.

– Man trenger jo ikke i være supergod for å starte med fisking, sier Vita Mashadi. Her løfter hun en ørret på 2,5 kilo.

I sommer gikk jentene på fiskerkurs med NJFF.

– Hva har dere lært?

V: – Det viktigste for min del var å oppdage hvor enkelt det er å fiske. Det er jo bare å ta med seg en stang ut, og kjøpe fiskekort. Sammen med andre er det skikkelig sosialt. Det er også fint å fiske alene, som terapi.

W: – Det var kult å oppdage hvor lett tilgjengelig det egentlig er.

V: – Og at det er noe alle kan gjøre!

W: – Det mest krevende i starten var sette opp fiskestanga, men når du kan det, så er det jo enkelt. Det er gull for Vita og meg, som ikke liker å bade. Nå kan vi fiske istedenfor!

– Jeg ble så overrasket over at matlaging ute kan være så enkelt og så godt. Istedenfor å ha med seg grillmat, kan man ha med seg primus og lage mat der og da, sier Wanda Mashadi etter å ha filetert sine første ørret med hjelp fra Anine Gutubakken Byles fra NJFF.

– Hvordan var det å samarbeide med NJFF?

V: – Veldig gøy, veldig enkelt, veldig hyggelig. Vi har bare blitt møtt med åpne armer av masse fine mennesker. Ingen som dømmer. Vi har fått være de vi er uten å måtte være redde for å spørre om ting og bli sett dumt på.

W: – Vi har oppdaget at fisking faktisk er for alle, man ikke trenger å være en viss type person for å fiske.

V: – Vi er jo ikke akkurat de typiske fiskerjentene. Men vi har blitt ønsket hjertelig velkommen, uansett hvordan vi ser ut og hva vi gjør.

– Hvordan har reaksjonene fra følgerne deres vært på samarbeidet?

W: – Utelukkende positivt.

V: – Vennene våre syns det er dritgøy! Det var ikke mye friluftsliv da «Vita & Wanda» gikk på NRK for noen år siden, for å si det sånn. Våre nære og kjære hadde ikke sett dette komme da, men de har fulgt forandringene i livet vårt, så nå er det helt naturlig at vi gjør dette. Folk synes også at det er gøy det ikke er en standard «fiskermann» som er med på det her.

Så det har bare vært positive tilbakemeldinger?

W: – Det er alltid noen nettroll. «Hvorfor skal disse gjøre dette?» har vi jo hørt. Vi driter i det, men det er synd når det kommer hatkommentarer, for det gjør at man ikke tør å prøve nye ting. Vi syns det er å skikkelig kult at NJFF har turt å vise at fisking virkelig kan være for alle. Man må huske at alle mennesker har flere lag. Selv om du er opptatt av å pynte deg, og selv om du går på rød løper, så er det rom for å like andre ting også. Jo mer folk dømmer, jo flere er det som ikke våger å prøve nye ting.

V: – Ordet «influencer» har fått en negativ betydning. Men selv om vi er influencere, så betyr det ikke at vi ikke har lov til å være glad i andre ting enn å være jålete. Iblant føles det som det ikke er rom for å gjøre mer enn akkurat det folk forventer.

W: – Influencer betyr jo «påvirker». Det å påvirke folk til å fiske eller spise god mat, er ikke det det verste man kan gjøre, syns jeg.

– Hva kan NJFF som medlemsorganisasjon gjøre for å være attraktive for «sånne som dere»?

W: – Jeg tror det er viktig å fokusere enda mer på mangfold og ha arrangementer der unge folk, og folk med en annen bakgrunn, er med på å vise hvor enkelt og tilgjengelig disse aktivitetene er. Det er mange som oss, som ikke er som «den typiske friluftsmannen».

Powered by Labrador CMS