Kikkefiske etter røye er en ekstremt spennende fiskeform.

Gjør et varp i førjulsstria

Det er noe magisk med å ligge langflat på stålisen med nesa i et pilkehull. All konsentrasjon er rettet mot røyeblinken og agnet – og her en advarsel: Aktiviteten er sterkt vanedannende!
01. desember 2020

Mens mange griner på nesa når kulda setter inn i førjulsukene, gnir vi isfiskerne oss i hendene for hver dag vi våkner til minusgrader.

Enkelte år drøyer det før isen legger seg på større og mindre vann i lavlandet. De største entusiastene stryker til skogs med hodelykt på kveldstid for å sjekke om isen har lagt seg på sine vann, mens andre overvåker sosiale medier på jakt etter ferske rapporter om rådende isforhold. Når vannene først begynner å fryse til går det fort. Det skal ikke så mange centimeterne til før isen bærer, og du kan legge deg til rette på røyevarpet.

Finn røyevarpene

Ferske hull

Røyeblink – et must

Praktisk fiske

Variasjon

Prøv mormysjka

Gode røyevann

Fiskeutstyret

Ha respekt for isen

Lær av skøytefolket

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Havforskningsinstituttet:

Utbredt fiske i vernede havområder i Norge

I flere av havområdene som Norge har vernet, pågår det til dels utbredt fiske. Dette mener Havforskningsinstituttet strider mot internasjonale regler.

– Svært skuffende av fiskeriministeren

Ny forskning peker bl.a på bunntråling som en viktig grunn til at Oslofjorden-Skagerrak sliter. Tidligere NJFF- leder Runar Rugtvedt retter sterk kritikk mot Sjømat- og fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Fiskebestanden rundt ekvator minsker på grunn av klimaendringene

De marine økosystemene er under press rundt ekvator. Tusenvis av fiskearter trekker mot polene på grunn av høyere temperaturer i sjøen.

På forsiden nå