Jenny på Jørem

Laksegårdbruker Jenny Domås er blitt et eget varemerke Namdalen. Det er verre å bli profet i eget land, der alle mener mye om laks.
17. juli 2020

I morra er det midtsesongevaluering. Det er alltid litt spennende, men innsiget av laks og fangst ser jo veldig greit ut i år også. Teoretisk ligger vi 200 prosent over gytebestandsmålet.

Jenny Domås (46), styreleder i Namsenvassdraget elveeierlag med 420 medlemmer, fører an mot elvebredden. Det er midten av juli i 2019 og Namdalen lukter laks. Den trønderske tungvekteren har de siste dagene nok en gang vist seg fra sin beste side. Livet smiler for langveisfarende gjester, som for øyeblikket består av en gjeng svensker. De er her for å fiske, står på døgnet rundt og er ekstremt dedikerte, ifølge vertinna. Hun fryder seg når timers innsats i elva gir uttelling.

Sterkt engasjement

Eget brød og øl

Økonomisk smell  


Jørem-fakta

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Slik fisker du best om natten

I motsetning til den jevne fisker, er de fleste fiskeslag svært aktive om natten. I mange tilfeller er det nettopp i ly av mørket de største er lettest å lure. Her er tipsene du trenger for å lykkes.

Støyutsatt fisk har økt risiko for tidlig død

Fisk som blir utsatt for støy over lengre tid, har økt risiko for å dø tidligere i livet, viser en britisk studie.

– Det er oppdretterne som skal betale når fisk rømmer

Det sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H). Oppdrettsnæringen skal nå automatisk ta regningen når Fiskeridirektoratet må fiske opp rømt oppdrettslaks.

På forsiden nå