Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
05. juni 2020

Steinbiten gyter og oppholder seg store deler av året på ganske dypt vann. Fiskesesongen starter først i mai, og varer et stykke utover sommeren. De som får sinnataggen på kroken, får den oftest på ren slump, som en velsmakende og velkommen agntyv.

Dette fordi steinbitplassene ofte også er gode plasser for arter som torsk, hyse, kveite og annen flatfisk. Utstyrsvalget er ikke så kritisk, men bommer du på valg av fiskeplass, er det bare å ringe hjem og kansellere gourmetmiddagen.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

På forsiden nå