Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
05. juni 2020

Steinbiten gyter og oppholder seg store deler av året på ganske dypt vann. Fiskesesongen starter først i mai, og varer et stykke utover sommeren. De som får sinnataggen på kroken, får den oftest på ren slump, som en velsmakende og velkommen agntyv.

Dette fordi steinbitplassene ofte også er gode plasser for arter som torsk, hyse, kveite og annen flatfisk. Utstyrsvalget er ikke så kritisk, men bommer du på valg av fiskeplass, er det bare å ringe hjem og kansellere gourmetmiddagen.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

En tredel av strandsonen er utilgjengelig for folk flest

Hus, veier og jordbruk beslaglegger 30 prosent av strandsonen i Norge og begrenser tilgangen for allmennheten.
Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.

På forsiden nå