Norsk makrellstørjekvote blir utvidet

Kvoten for fiske av makrellstørje blir nå utvidet til nær 312 tonn. Det åpnes også for mer fritidsfiske, som skal bidra til merking og observasjon av bestanden.
11. mars 2020

– Norge har i nyere tid aldri hatt større muligheter til å fiske makrellstørje, i kvote og i antall båter. Dette er gode nyheter for norske fiskere, sier fiskeri- og sjømatminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

I fjor var totalkvoten på 239 tonn, mens kvoten for 2020 blir på 311,95 tonn. Med en snittvekt på 380 kilo betyr det at norske båter kan fiske vel 800 makrellstørjer i år.

Fritidsfiske med formål om å merke og slippe ut fisken igjen, slik at man kan samle inn informasjon, har i år blitt utvidet fra ett tonn i fjor til seks tonn i år, skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Makrellstørja kan bli opptil 4,5 meter lang og kan veie opp mot 600–700 kilo.

Siste fra Fiske

Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

På forsiden nå