Norsk makrellstørjekvote blir utvidet

Kvoten for fiske av makrellstørje blir nå utvidet til nær 312 tonn. Det åpnes også for mer fritidsfiske, som skal bidra til merking og observasjon av bestanden.
11. mars 2020

– Norge har i nyere tid aldri hatt større muligheter til å fiske makrellstørje, i kvote og i antall båter. Dette er gode nyheter for norske fiskere, sier fiskeri- og sjømatminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

I fjor var totalkvoten på 239 tonn, mens kvoten for 2020 blir på 311,95 tonn. Med en snittvekt på 380 kilo betyr det at norske båter kan fiske vel 800 makrellstørjer i år.

Fritidsfiske med formål om å merke og slippe ut fisken igjen, slik at man kan samle inn informasjon, har i år blitt utvidet fra ett tonn i fjor til seks tonn i år, skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Makrellstørja kan bli opptil 4,5 meter lang og kan veie opp mot 600–700 kilo.

Siste fra Fiske

Miniportrettet:

Roy Einar Dreng er best i protest

Artist, låtskriver og fluefisker Roy Einar Dreng mener musikk gjerne kan være litt mørk, kritisk og bevisstgjørende. Tiden er inne for protestviser, mener han.

En halv million i bot til oppdrettsselskap

Osland Havbruk AS i Høyanger er ilagt et forelegg på 550.000 kroner for bruk av legemidler mot lakselus.

Oter truer laksen på Sunnmøre

I flere små laksevassdrag på Sunnmøre utgjør oter en alvorlig trusselfaktor. – Nå må forvaltninga ta grep, ellers risikerer man at elveeierlag tar saken i egne hender, sier nylig avgått leder i Lakseelvene på Sunnmøre, Jan Melseth.

På forsiden nå