Hva slags haspelsnelle passer best til ditt fiske? Det er flere hensyn du må ta, og det er ikke alltid lett å velge rett i mylderet av sneller.

Kjøp riktig haspelsnelle

Haspelsnelle er vår mest populære snelletype. Utvalget er stort, og du trenger ikke betale all verden for ei god snelle. Vi guider deg til rett valg.
25. juni 2019

Det gir en betryggende følelse å ha ei problemfri haspelsnelle, som passer stanga godt og kaster langt. Der fluefiskeren bruker tid på å finne den gode stanga, er det snella med alle sine tekniske finesser og dyre metaller som fascinerer haspelfiskeren.

Nå som de fleste bruker tynne og sterke fletteliner, er behovet for store og klumpete sneller med enorm snørekapasitet nesten borte. Kvaliteten på rimelige sneller har blitt stadig bedre, og de fleste sportsfiskere kan i dag klare seg med en eller to snellestørrelser til det meste.


De tre viktigste egenskapene

Snøreopplegg

Brems

Drivverk


Snellestørrelse

Bakbrems og dobbeltsveiv

Baitrunner-funksjon

For feinschmeckere

To prispunkter dekker alt

UL

Lett ferskvann 1000-2500

Allround 2000-4000

Båt/Svaberg/ Gjedde/laks STR: 4000-8000

Tungt hav- og eksotisk fiske


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Miniportrettet:

Roy Einar Dreng er best i protest

Artist, låtskriver og fluefisker Roy Einar Dreng mener musikk gjerne kan være litt mørk, kritisk og bevisstgjørende. Tiden er inne for protestviser, mener han.

En halv million i bot til oppdrettsselskap

Osland Havbruk AS i Høyanger er ilagt et forelegg på 550.000 kroner for bruk av legemidler mot lakselus.

Oter truer laksen på Sunnmøre

I flere små laksevassdrag på Sunnmøre utgjør oter en alvorlig trusselfaktor. – Nå må forvaltninga ta grep, ellers risikerer man at elveeierlag tar saken i egne hender, sier nylig avgått leder i Lakseelvene på Sunnmøre, Jan Melseth.

På forsiden nå