Hva slags haspelsnelle passer best til ditt fiske? Det er flere hensyn du må ta, og det er ikke alltid lett å velge rett i mylderet av sneller.

Kjøp riktig haspelsnelle

Haspelsnelle er vår mest populære snelletype. Utvalget er stort, og du trenger ikke betale all verden for ei god snelle. Vi guider deg til rett valg.
25. juni 2019

Det gir en betryggende følelse å ha ei problemfri haspelsnelle, som passer stanga godt og kaster langt. Der fluefiskeren bruker tid på å finne den gode stanga, er det snella med alle sine tekniske finesser og dyre metaller som fascinerer haspelfiskeren.

Nå som de fleste bruker tynne og sterke fletteliner, er behovet for store og klumpete sneller med enorm snørekapasitet nesten borte. Kvaliteten på rimelige sneller har blitt stadig bedre, og de fleste sportsfiskere kan i dag klare seg med en eller to snellestørrelser til det meste.


De tre viktigste egenskapene

Snøreopplegg

Brems

Drivverk


Snellestørrelse

Bakbrems og dobbeltsveiv

Baitrunner-funksjon

For feinschmeckere

To prispunkter dekker alt

UL

Lett ferskvann 1000-2500

Allround 2000-4000

Båt/Svaberg/ Gjedde/laks STR: 4000-8000

Tungt hav- og eksotisk fiske


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Isfiske etter røye:

Gjør et varp i førjulsstria

Det er noe magisk med å ligge langflat på stålisen med nesa i et pilkehull. All konsentrasjon er rettet mot røyeblinken og agnet – og her en advarsel: Aktiviteten er sterkt vanedannende!
Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

På forsiden nå