Gjedde av litt størrelse er en fighter av rang.

Klar for vårens gjeddekalas?

Gjeddas alligatorlignende utseende har både skremt og fascinert sportsfiskere til alle tider. Den er tallrik, bitevillig, og byr på en real fight.
05. april 2019

«Ferskvannskrokodillen» kan bli stor – veldig stor, samtidig som den er en utmerket matfisk.

Men først og fremst er gjedda en barnevennlig fiskeart. Gjør gjedda noen sprell i overflaten, blir det garantert liv i leiren.

Mangeårig medarbeider i Jakt & Fiske, og nå heltids naturfotograf, Henrik Strømstad fanget inn gjeddefiskets skrekkblandete fryd. Vi kan bare anbefale en tur i sivet nå på våren.


En sulten vårgjedde går ikke av veien for å kaste seg over en wobbler som er nesten like stor som den selv.


Et syn som dette, en meter fra vadebuksa di, kan gjøre selv en dreven sportsfisker lettere skjelven.


Eksemplarer i denne størrelsen er det mange av i våre vann og innsjøer – og den er mer enn stor nok til å få fram den store fiskegleden hos de yngste.


Fotografen med en «ferskvannskrokodille» av den heftige sorten – 11 kg, fordelt på 115 cm. Dette eksemplaret fikk svømme videre etter fotografering.

Her kan du se flere av bildene til Henrik Strømstad.


 

Emneord: 

Siste fra Fiske

Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

På forsiden nå