Gjedde av litt størrelse er en fighter av rang.

Klar for vårens gjeddekalas?

Gjeddas alligatorlignende utseende har både skremt og fascinert sportsfiskere til alle tider. Den er tallrik, bitevillig, og byr på en real fight.
05. april 2019

«Ferskvannskrokodillen» kan bli stor – veldig stor, samtidig som den er en utmerket matfisk.

Men først og fremst er gjedda en barnevennlig fiskeart. Gjør gjedda noen sprell i overflaten, blir det garantert liv i leiren.

Mangeårig medarbeider i Jakt & Fiske, og nå heltids naturfotograf, Henrik Strømstad fanget inn gjeddefiskets skrekkblandete fryd. Vi kan bare anbefale en tur i sivet nå på våren.


En sulten vårgjedde går ikke av veien for å kaste seg over en wobbler som er nesten like stor som den selv.


Et syn som dette, en meter fra vadebuksa di, kan gjøre selv en dreven sportsfisker lettere skjelven.


Eksemplarer i denne størrelsen er det mange av i våre vann og innsjøer – og den er mer enn stor nok til å få fram den store fiskegleden hos de yngste.


Fotografen med en «ferskvannskrokodille» av den heftige sorten – 11 kg, fordelt på 115 cm. Dette eksemplaret fikk svømme videre etter fotografering.

Her kan du se flere av bildene til Henrik Strømstad.


 

Emneord: 

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå