Gjedde av litt størrelse er en fighter av rang.

Klar for vårens gjeddekalas?

Gjeddas alligatorlignende utseende har både skremt og fascinert sportsfiskere til alle tider. Den er tallrik, bitevillig, og byr på en real fight.
05. april 2019

«Ferskvannskrokodillen» kan bli stor – veldig stor, samtidig som den er en utmerket matfisk.

Men først og fremst er gjedda en barnevennlig fiskeart. Gjør gjedda noen sprell i overflaten, blir det garantert liv i leiren.

Mangeårig medarbeider i Jakt & Fiske, og nå heltids naturfotograf, Henrik Strømstad fanget inn gjeddefiskets skrekkblandete fryd. Vi kan bare anbefale en tur i sivet nå på våren.


En sulten vårgjedde går ikke av veien for å kaste seg over en wobbler som er nesten like stor som den selv.


Et syn som dette, en meter fra vadebuksa di, kan gjøre selv en dreven sportsfisker lettere skjelven.


Eksemplarer i denne størrelsen er det mange av i våre vann og innsjøer – og den er mer enn stor nok til å få fram den store fiskegleden hos de yngste.


Fotografen med en «ferskvannskrokodille» av den heftige sorten – 11 kg, fordelt på 115 cm. Dette eksemplaret fikk svømme videre etter fotografering.

Her kan du se flere av bildene til Henrik Strømstad.


 

Emneord: 

Siste fra Fiske

Det kan være krevende å lande ei sprelsk kveite. En skikkelig landingskrok er til stor hjelp. Foto: Tommy Egra
Fiskertips:

Kveitefiskes hemmeligheter

Få andre arter langs kysten har skapt så drøye fiskehistorier og brukket flere fiskestenger enn kveita. Her forteller vi deg hvordan du lykkes.
Sommeren er høysesong for å fiske med tørrflue i de mange skogstjernene som byr på vak i vårt langstrakte land. Foto: Sondre H. Breian
Guide:

Slik fisker du med tørrflue i skogstjern

Flua lander silkemykt på vannspeilet tett på land, før den forsvinner i et elegant vak. Her er rådene for å komme i gang som tørrfluefisker.
Bortsett fra at noen vil få ødelagt fiskesesongen, vil ikke lavt vannivå i magasinene være dramatisk for fiskebestandene på kort sikt, ifølge fiskeforsker Børre Kind Dervo. Foto: Atle Skjelde
Nedtappede vannmagasiner:

– Dette takler fiskebestandene

Hva betyr de sterkt nedtappede vannmagasinene for fiskebestandene? Ikke all verden på kort sikt, ifølge Børre Kind Dervo ved Norsk institutt for naturforskning (NINA).

På forsiden nå