Julegave­tips til fiskeren

Har du en fiskegal person i familien, og sliter med å finne rett gave? Eller har du ikke rukket å lage ønskeliste enda, fordi du har brukt hele desember på å drømme om den store? Frykt ikke. Jakt & Fiske har løsningen.
Tirsdag, 18. desember 2018 - 15:24

Ørretfiskere fortjener kjærlighet. Og hva sier «jeg er glad i deg» bedre enn en ny fluestang. 

Før Scott lanserte G-serien første gang i 1976 ble det karakterisert som nær umulig å lage noe så langt, følsomt, fleksibelt og lett. Nå har de gjort det igjen, ifølge vår tester - som mener stanga traff hans fiskemessige g-punkt.

Les testen: Helt på G


Orvis Ultralight Wading Boots er de beste vadeskoene vi har prøvd, hvis målet er å gå langt på land. De som får disse under treet vil føle seg lettet og glad på hver tur til sommeren.

Les testen: Vinnersko til vandring og vadingSyntetgummi har ingen isolasjon eller støtdemping, men er vesentlig lettere enn neopren. Dette reduserer vekta på vaderne. Prisen du betaler er tapt isolasjon.

Lettvektsvadere er i vinden, og Patagonia har tatt grep med nye gummisokker. Vår tester syns det fungerte ypperlig, så lenge han hadde ekstra sokker:

Les testen: Patagonia Middle Fork Packable Waders


Ikke noe slår en kopp varm kaffe når du har fisket så lenge at fingrene er i ferd med å falle av. Da er denne termosen fra GSI et godt valg:

Les testen: GSI Glacier Stainless 1L Vacuum BottleHelsport Alta Winter Junior Flex kan justeres i lengden fra 130–160 cm, og kan følge barna i flere år.

For at junior skal venne seg til fiskerlivet er det viktig med en god sovepose. Denne vokser I takt med poden:

Les testen: Helsport Alta Winter Junior Flex


Sjøørretsluk
Inline-sluker har vært brukt av sjøørretfiskere i mange tiår. Mo Inline er siste tilvekst i sortimentet. Dette skal være en sluk som fisker bra både i grov sjø og stille viker.

Den kan fiskes med forskjellig hastighet uten å miste bevegelsesmønsteret. Gjennomløpsfunksjonen skal sørge for god kroking og minimere risikoen for at fisken rister seg av.

Krok, perle og ringer følger med. Sluken fås i vektene 16 og 24 gram i flere fangstvillige farger. 

PURE FISHING AS, tlf. 23 23 40 00
www.abugarcia.no
Pris: kr 49,-


Lett termos 
Microlite Twist er en termos i rustfritt stål med vakuumisolasjon, som rommer 500 ml. Veggene er bare 2 mm, hvilket er tynnere enn på de fleste plastflasker på markedet.

Termosen skal ifølge leverandøren holde kakao og kaffe varmt i 8 timer, eller kaldt innhold kjølig i 16 timer. Termosen har et stort skrulokk, som enkelt kan betjenes selv om du har vottene på. Termosen er 22 cm høy, men har slank profil som gjør at den får plass i de fleste sidelommer, selv på små sekker.

En stor åpning gjør at Microlite Twist også er praktisk som mattermos, for eksempel til pølser. Fås i tre farger. Vekt: 218 g.

NORDIC OUTDOOR AS, tlf. 37 00 28 00
www.nordic-outdoor.no
Pris: kr 399,-


Telt til tre
Naturehike Cloud 3 er et lettvektstelt produsert i 210T polyester, med teltstenger i 7001 aluminium. Teltet har kun en teltstang, noe som skal gjøre det raskt og enkelt å sette opp, og gi en stabil konstruksjon. 

Teltet skal være 100 % vann- og vindtett. Mål: lengde 310 cm, bredde 210 cm, høyde 116 cm. Teltet har en vannsøyle på 3000 mm. Leveres i grønn, oransje og grå farge.Vekt: 2,3 kg (inkl. plugger og rep.).

www.123friluft.no

Pris: kr 1279,-


Vanntette bukser
Greys Waterproof Trousers er en lett vanntett bukse med tapede sømmer. Buksa er produsert i et Climatex-materiale, som skal ha gode pusteegenskaper, i tillegg til å holde deg tørr på fuktige dager.

Buksa har beltefeste, formsydde knær, lommer med vanntette glidelåser og borrelåsstramming på buksebeina. Fås i mørkegrå farge og flere størrelser.  

PURE FISHING AS, tlf. 23 23 40 00
www.abugarcia.no
Pris: kr 1399,-


XL hengekøye

Dovrefjell Sweet Dreams er en ny hengekøye produsert i fallskjerm-materiale (100 % nylon). XL-modellen er både lengre og bredere (300 x 200 cm) enn standardmodellen (260 x 140 cm), og skal være romslig nok til to personer.

Transportposen er fastsydd på hengekøya, og fungerer som oppbevaringslomme når hengekøya er hengt opp. Myggnett fås som tilleggsutstyr (249,-). Det kan enkelt henges opp rundt hengekøya med medfølgende tau, dekker hele hengekøya, og passer til alle modellene til Dovrefjell.

Vekt: 500 g (inkl. tau og karabinkroker). Leveres i grønn/brun farge. Bæreevne: 200 kg. 

FRILUFTSMAGASINET AS, tlf. 32 84 99 10
www.magasinet.no

Pris: kr 399,-


Lommelanterne
Kveldene blir stadig mørkere, og det er igjen behov for mer lys. Nextorch UL 360 er en liten LED-lykt med mange bruksmuligheter. Lykta kan rotere 360 grader, har to lysstyrker (70 lm/10 lm) og skal lyse opp ca. 5m2. UL360 får plass i håndflata (78x34x21 mm) og veier kun 63 g (inkl. 1 stk. AA batteri).

Dette gjør den ideell til å ha i sekken eller i lomma. Lykta leveres med magnetisk bunnplate, strikk og karabinkrok. Dermed kan den henges opp nær sagt over alt.

ALTERNO AS, tlf. 480 07 475
www.nextorch.no
Pris: kr 229,-


Vandrervin
Det er lov å unne seg noe godt når man kommer fram til hytta, eller sitter samlet rundt bålet.

Vandre turvin kommer på plastflaske med skrukork. Vinen har opprinnelse fra Carcassonne, Languedoc i Frankrike, og skal være fyldig og frisk, med smak av nyknuste bær og preg av krydder og urter.

Dette skal være en allsidig rødvin, som passer alene og til det meste av turmat, som pølser, gryteretter eller spekemat. Flaska er resirkulerbar. Fås i bestillingsutvalget på polet. Vinmonopolnr. 8303901. Str: 75 cl.

SYMPOSIUM WINES AS, tlf. 913 25 220
www.vandreturvin.no
Pris: kr 109,90,-


GOD JUL!


 

Emneord: 

På forsiden nå