Dersom resten av Kinetics oppgraderte fiskestenger gir like mye stang for pengene som Battler CF gjør, ønsker vi dem hjertelig velkommen. Foto: Erlend A Borge.

Test av Kinetic Battler FC

Kinetic har de siste årene jobbet for å ta steget fra et reint billigmerke, til å hevde seg i midtsegmentet. Med Battler CF har de virkelig lagt inn en god søknad.
24. februar 2022

Danske Fairpoint Outdoor eier og utvikler de etter hvert så kjente merkene Kinetic og Westin. Kinetics er for nybegynnere og folk flest, mens Westin er tiltenkt de mer aktive og proffe. Kvalitetsforskjellen har vært markant, men fra 2020 ønsket danskene å løfte Kinetic et hakk opp, og stilte med ny logo og en smellfeit katalog. I denne kom en rekke nyheter som skal operere i sjiktet opp til Westins laveste nivå. For å teste det «nye nivået» valgte jeg ut to av toppseriens fem modeller, en Kinetic Battler CF 9,3 fot til sjøørreten og en 10 fots 12–40 g til sjø, laks og gjedde. Nå, etter et snaut år, skal dommen felles.

Full klaff på første tur

Det skulle egentlig ikke mer til enn å holde stanga, se på komponentene og teste aksjonen i klingen, før man skjønte at noe hadde skjedd. Etter første tur med sjøørretstanga på 9,3 fot, var jeg overbevist. Dette kunne like gjerne vært en rimelig utgave i Westins allerede anerkjente «W» serier. Det er nesten så man lurer på om de har fått hjelp, eller i det minste inspirasjon, fra Westins utviklere og dere knallgode W3 serie.

Less is more

Treffer godt

Kinetic Battler FC

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Utstyr

Vadebuksene i serien Drygaiter II fra Kinetic prøver å konkurrere med de dyrere merkene. Foto: Tommy Egra
Holder tett:

Test av Kinetic Drygaiter II

Kinetics toppmodeller kjemper mot rimelige modeller fra tungvektere som Simms, Vision og Guideline. Det er en tøff oppgave.
Lokale sportsfiskere hevder at det har foregått ulovlig kveitefiske i Skagerrak i minst 10 år. Illustrasjonsfoto: iStockphoto, piola666. (Det er ingen sammenheng mellom det avbildede fartøyet og det aktuelle fisket.)
Ulovlig kveitefiske i Skagerrak:

– Svært uheldig

Fiskeriministeren kaller det ulovlige kveitefisket i Skagerrak «svært uheldig», men sier det er uaktuelt å stenge danske fartøyer ute.
Exped fra Sveits viser at de absolutt kan lage gode sekker. Foto: Leif Ø. Haug
Passe stor – og ganske lett | 

Test av Exped Thunder 70 l

Sveitsiske Exped har ikke vært så lenge på sekkemarkedet, men viser med sin Thunder-modell at de blir å regne med også der.

På forsiden nå