Jerpemorgen

Plutselig høres et kraftig vingebrus, og så sitter den der, jerpehannen.
25. august 2021

En tynn pipelyd høres gjennom den ellers så stille høstskogen. Det er tidlig morgen. På denne tida er det ikke så mye lyd i skogen. Småfuglenes sang har mer eller mindre forstummet, og mange trekkfugler har allerede lagt i vei mot mildere strøk. Derfor høres den spinkle lyden ganske tydelig.

Plutselig høres et kraftig vingebrus og igjen den samme pipelyden igjen: tiiiii tiiiii ti-ti-ti. Det er jerpehannen som synger. Denne minste av hønsefuglene våre lever en temmelig anonym tilværelse i skogen. Den opptrer ikke på leik som orrfugl og storfugl, og er heller ikke et så populært jaktobjekt. Men den er kanskje den vakreste av hønsefuglene.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

På forsiden nå