Full fres på Jakt- og Fiskesenteret på Flå

Etter omlegging av driften ved Jakt- og Fiskesenteret (JFS) på Flå i fjor, går nå senteret bedre enn noen gang.
Tirsdag, 12. februar 2019 - 10:53

Etter at Jakt- og Fiskesenteret har vært gjennom noen økonomisk krevende år, viser driften nå grønne tall.

– Det har nok vært litt uklart ute blant folk om hva som skjer med driften her. Vi kan bare slå fast at her er det full aktivitet! sier daglig leder og fagkonsulent Anders Storm Nilsestuen.

– Hvilke grep har dere gjort?

– Siden oppstarten i 2012 har JFS vært et kurs og konferansesenter. Vi har hatt fire-fem ansatte, og drevet med salg av kurslokaler, brylluper og konfirmasjoner i tillegg til kjernedriften, sier han.

Slipper oppvasken
Nilsestuen forteller videre at man tok et viktig valg i fjor: Å kutte ut konferansemarkedet, og kun satse på kjernevirksomheten, NJFF-kurs og rovviltsatsing.

– Hele senteret er på over 1000 kvadratmeter. Med høysesong fra mars til juni, og lavere aktivitet resten av året, har vi måttet betale høy husleie til ingen nytte. Det nye er at vi nå kun leier en tredel av bygningsmassen av Thon Hotels, og booker mer areal ved behov, sier han.

Denne endringen har ført til at senteret nå greier seg med tre ansatte, og dermed lavere utgifter.

– Hva skjer framover?

– Vi kjører på med våre faste kurs. I tillegg skal vi satse mer på ambulerende kurs, ute i fylkeslag og lokalforeninger, bl.a. for hagle- og rifleinstruktører, sier han.

– Full fres altså?

– Ja, JFS driver akkurat som tidligere. Det store forskjellen er at det er noen andre som står i oppvasken! humrer Anders Storm Nilsestuen.

På forsiden nå